ناب و بی انتها

هرچه میتوانم بگویم، هرچه دوست دارم بدانی...


زیره پلو با لوبیای چشم بلبلی



مواد لازم برای 4-5 نفر:

برنج 3 پیمانه

لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه

زیره سیاه 3 ق غ پاک کرده و شسته شده... من از صافی فلزی کوچک

چای برای آبکش کردن استفاده میکنم

ادویه پلویی 1 ق مرباخوری

نمک و روغن

مرغ یک ران و یک سینه... به قطعات کوچک تقسیم بشه

پیاز 1 عدد

روغن

زردچوبه و نمک و فلفل


صبح برنج رو با 3و4 ق غ پر نمک خیس کنید

لوبیا رو شب قبل خیس کنید و فرداش نزدیک ظهر بگذارید روی حرارت

ملایم با 2 لیوان آب نیم ساعت الی 45 دقیقه بپزه اما شکلشو اصلا از

دست نده... یک ربع آخر نمک هم به مقدار لازم به لوبیا اضافه کنید،

در انتهای پخت بهتره که حدود 1 استکان آب در قابلمه لوبیا مونده باشه

چون زمان دم کردن استفاده میکنیم،

قبل از آبکش کردن برنج لوبیا و آبش رو اضافه کنید و زنده و دون آبکش

کنید... نمکش هم اندازه کنید،

زیره رو هم به برنج اضافه کنید و با تکان آبکش و به آرامی کمی مخلوط

کنید که زیره ها یه گوشه جمع نشن،

قابلمه مورد نظرو روی حرارت قرار بدید، وقتی گرم شد روغن بریزید، روغن

که داغ شد برنج رو کم کم اضافه کنید و ادویه پلویی هم در هر مرحله روش

بپاشید... ته دیگ من همون برنج بود شما میتونید نون یا سیب زمینی بذارید

ولی برنج خیلی خوشمزه ست چون لوبیا و زیره هم قاتی ته دیگ میشه.

وقتی همه برنجو در قابله ریختین درش رو بذارید، حرارتشو نسبتا زیاد کنید

تا جلز و ولز کنه، بعد آب روغن اضافه کنید و حرارتو کم کنید ( 1 استکان آب

و چند قاشق روغن) و دم کنید...

اگر میخواین ته دیگ اساسی باشه به مدت حداقل 1 ساعت دم کنید.


درست کردن مرغ: این روش به شدت با این طعم پلو هماهنگی داره!

اول چند حلقه پیاز کف تابه بچینید( نیمی از پیاز)

تکه های مرغو روش قرار بدید به شکلی که سطح صاف و یکدست مرغ

رو به بیرون باشه، روش یه کم نمک بپاشید، درشو بگذارید با حرارت

ملایم اجازه بدید کم کم آب بدبوی مرغ در بیاد و پیازها به آب بیافتن و

آبشون کاملا تموم بشه، کمی کف تابه قهوه ای بشه و بوش در بیاد (مثل

درست کردن گریوی)،

مرغ ها رو در ظرف دیگه قرار بدید، پیازها رو دور بریزید و تابه رو فقط یک دور

زیر شیر آب سرد بگیرید تا سطحی شسته بشه ولی قهوه ای های کف

ظرف بمونه،

همین تابه را روی حرارت قرار بدید و وقتی آب ها تبخیر شد 2 قاشق روغن

بریزید، وقتی روغن گرم شد نیمه دیگه پیاز های که نگینی خرد شده رو

توش سرخ کنیدتا طلایی بشه، مرغ ها رو هم اضافه کنید تا اونا هم کمی

سطحشون سرخ بشه ( 3 دقیقه)

زردچوبه و فلفل و نمک هم اضافه کنید و مخلوط کنید( 2 دقیقه)

الان محتویات درون ظرف عسلی رنگ شدن و بوی خیلی نابی ازشون بلند

میشه!


1.5 لیوان آب از کنار ظرف اضافه کنید و تابه رو تکون بدید تا آب کمی به مرغ

ها هم آغشته بشه... آب رو روی مرغ ها نزیزید،

درش رو بگذارید و اجازه بدید با حرارت ملایم 30 تا 40 دقیقه بپزه و جا بیفته...

زمان سرو مرغ ها رو در ظرف بچینید و آب مرغ رو از صافی فلزی رد کنید

تا پیاز ها جدا بشن و آبش یکدست بشه

با ماست نوش جان کنید و لذت ببریییییییید...

نوشته شده در سه شنبه 14 اردیبهشت1389ساعت 14:30 توسط اکسیر|


آخرين مطالب
»
» نوروز 90
» خبر رسانی
» شیرینی لیمویی
» کیک پرتقالی آپ ساید داون (upside down)
» پوچد اگ!
» تزیین پول (اسکناس)
» راز های نهفته در شاهنامه فردوسی از طب سنتی
» یلدای زیبا مبااااااااااارک
» اشترودل اسفناج
Design By : Pars Skin